این سیم با نام سیم رانژه نیز شناخته می شود که از کنار هم قرار دادن دو رشته سیم نازک مسی یا آلومینیومی ایجاد می ‌شود. کاربرد این سیم جهت برقراری ارتباط بین خطوط تلفن ثابت یا آیفون‌های خانگی می باشد. به طور معمول مرکز مرکز مخابرات با بهرمندی از سیم های موجود در جعبه های بزرگ که در معابر قرار دارند اتصال را امکان پذیر می کنند. سیم ها از طریق این جعبه ها به داخل منازل کشیده می شوند و در واقع هر واحد را مجهز به خطی ثابت می کند. لازم به ذکر است جهت برقراری ارتباطی با کیفیت و تاثیر مثبت در سرعت اینترنت، می بایست قبل از خرید درباره کیفیت سیم رانژه اطمینان داشته باشید.

مدل‌های مختلف کابل تلفن مخابراتی:

کابل‌ مسی:

مغز کابل‌ های مخابراتی مسی، ازجنس مس می باشد که در مدل های هوایی و زمینی کاربرد دارند. به طور معمول کابل‌های مسی هوایی در معرض نور خورشید یا بارندگی بیشتری خواهند بود ، لذا روکشی جهت محافظت از آن روی آن ها قرار می گیرد تا به این صورت کابل ها در شرایط محیطی مختلف در امان باشند و عمر بیشتری داشته باشند.

این روکش ضمن افزایش مقاومت کابل، باعث کاهش انعطاف پذیری آن نیز می شوند تا در محیط های بیرونی ساختمان مناسب باشند.

این کابل‌ ها تنها در رنگ مشکی تولید می ‌شوند و از نظر قطر مغزی آن ها در چهار دسته قرار می گیرند. در این میان کابل های زمینی ب توجه به ویژگی‌هایی که دارند قدرت خمیدگی بیشتری می‌ توانند داشته باشند و از آن ها در محیط‌های داخلی ساختمان استفاده می ‌شود.

کابل‌های مخابراتی مسی عبارت اند از :

کابل ژله فیلد خاکی: BFC

کابل دوبل هوایی مهاردار: DW

کابل ژله فیلد کانالی: CFC

کابل هوایی ساده: AC

کابل هوایی مهاردار: SSC

کابل ایرک کانالی: CUC

در رابطه با کابل‌ های مهار دار می بایست بدانید که برای مقاومت بیشتر و جلوگیری از خم شدن زیاد کابل، در کنار زوج‌ های به هم چسبیده یک سیم بکسل نیز قرار دارد. کابل‌های تلفن کانالی نیز به شکلی ساخته می شوند که می توان در کانال ها استفاده نمود. ژله فیلد در ساخت این کابل‌ها کاربرد دارد تا به این شکل مقاومت آن ها نیز افزایش پیدا کند.کابل تلفن مخابراتی خاکی هم روکش محافظ دارد بنابراین مقاومت الکتریکی مناسب تری خواهند داشت.

در کابل های تلفن، تعداد زوج ‌ها چقدر است؟

هر کابل از زوج های مختلفی برخوردار می باشد که طول‌ های یکسانی دارند و به شکل منظم و با یک ترتیب مهندسی شده‌ ای در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. بنابراین  مقدار جذب نویز در این کابل‌ ها به این صورت می باشد که هر چه تعداد زوج بیشتر باشد این نویز‌ها کاهش خواهند یافت. بنابراین می توان گفت که بهترین کابل تلفن، کابلی می باشد که دارای نویز کمتری باشد. این کابل‌ها از 2 زوج تا 200 زوج در بازار یافت می شوند که از پر فروش ‌ترین و پر کاربردترین آن‌ها می ‌توان به کابل های تلفن دو زوج، کابل های تلفن 4زوج، کابل های تلفن 6 زوج، کابل های تلفن 10 زوج، کابل های تلفن 15 زوج اشاره داشت.

 رنگ کابل ها به دو دسته فرعی و اصلی تقسیم می شوند. فید، مشکی، قرمز، زرد، بنفش و رنگ های  آبی، نارنجی، قهوه ای، طوسی به عنوان رنگ فرعی شناخته می شوند. همه ی کابل‌های تلفن با ترکیب کردن سیم فرعی و اصلی ایجاد می شوند. با ترکیب این دو سیم می توان  25 زوج را تشکیل داد. در صورتی که تنها از رنگ اصلی استفاده شود در یک کابل تنها از 5 زوج استفاده شده است.

انواع متنوع کابل مخابراتی

 Coaxial  یا کابل هم محور از کابل های پر کاربرد است. الیور هیویساید در سال 1880 این کابل مخابراتی  را ساخت. جنس این کابل از مس می باشد و دارای دو کانال که محور مشترکی دارند است. وظیفه انتقال سیگنال برای کانال اول بوده  و همانند کانال متحدالمرکزی که عایق کانال داخلی دارد، عمل می‌ نماید. جهت اتصال فرستنده‌های رادیویی به گیرنده‌ها، اتصال به اینترنت، انتقال سیگنال‌های تلویزیون کابلی از این کابل ‌ها استفاده می ‌شود. این کابل مخابراتی دارای سه نوع مختلف می باشد که عبارت اند از :

در مارکت‌ ها این کابل ‌ها در سه مدل مختلف تک محافظ، دو محافظ و چهار محافظ یافت می شود. قابلیت جلوگیری از تداخل ارتباطی و هزینه کم این کابل در مقایسه با انواع متنوع کابل‌های قابلیت انتقال اطلاعات در مسافت‌های طولانی از مزایای این کابل مخابراتی می باشد.

کاربردهای کابل مخابراتی

همانطور که می دانید کابل‎های مخابراتی در انواع مختلفی تولید می شوند. بنابراین این کابل ها از نظر کاربرد بسیار متنوع می باشند. از انواع متنوع کابل می‎توان جهت انتقال صدا، داده و سیگنال استفاده نمود. از کاربردهای کابل عبارت اند از :

یکی از مهم‌ترین کابردهای کابل مخابراتی انتقال داده و اطلاعات می باشد. با این فناوری به راحتی می‎ توان داده‎ های مختلفی از جمله فایل‎های صوتی و تصویری را بین افراد مختلف به اشتراک گذاشت و از آن‌ها بهره مند شد.

از جمله قابلیت‎های دیگری که شامل استفاده از کابل های مخابراتی می باشد ، اتصال مشترکین مختلف از نقاط مختلف دنیا با یکدیگر است. می ‎توان افراد را از محله‎ها، شهرها و کشورهای مختلف به یکدیگر اتصال داد. به این صورت، آن‌ها می ‎توانند به آسانی  با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. این ویژگی جهت اتصال بیزینس‎ها و کمپانی‎های متنوع نیز کاربردی می باشد.

راه‌اندازی تلویزیون‎های کابلی از کاربردهای دیگر کابل مخابراتی می‎ باشد. امروزه استفاده از این تلویزیون‎ها در بسیار از کشور ها انجام می شود.

برقراری ارتباط بین انسان‎ها در فاصله طولانی را می توان یکی از کاربرد های اساسی این نوع کابل دانست. امروزه افراد در اماکن مختلف با استفاده از کابل‎ های مخابراتی می ‎توانند با یکدیگر تماس برقرار نمایند و ارتباط صوتی یا تصویری داشته باشند.

انتقال سیگنال‎های قوی از جمله اینترنتی از ویژگی های بعدی کابل مخابراتی می باشد که امروزه کاربرد زیادی دارد. می‎‌توان سیگنال‎های قوی را توسط  کابل‎های مخابراتی در اماکن مختلف منتقل نمود و از آن‌ها جهت افزایش کیفیت زندگی اشخاص بهره برداری کرد.

همه چیز درباره پچ کورد شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =