کابل مخابراتی با تعداد زوج سیم های مختلف، به دو دسته تقسیم می شود که این دودسته شامل کابل های داخل ساختمان و بیرونی از ساختمان می باشد که با توجه به نیاز خود می توانید هر کدام از آن ها را خریداری کنید. سطح مقطع کابل ها که همان قطر مغزی رشته سیم ها می باشد، با قدرت انتقال سیگنال نسبت مستقیمی دارد، کابل هایی که سطح مقطع بیشتری دارند و دارای غلظت مس بیشتری هستند می توان بدون افت کیفیت، مسیرهای طولانی تری را کابل کشی کرد. به طور کلی هر چه سطح قطع افزایش یابد  قیمت تمام شده هر متر کابل نیز افزایش پیدا می کند، که به همین واسطه باید با در نظر گرفتن فاصله و نیازی که وجود دارد انتخاب بهتر انجام شود.

آشنایی با سیم های تلفن

از مهمترین و ضروری ترین گجت ها در زمینه  شبکه مخابراتی  می توان به سیم تلفن اشاره داشت. این گجت اغلب از هادی مس یا آلومینیوم تولید می شود. سیم مسی به دلیل مقاومت الکتریکی کمتر در مقابل آلومینیوم یک رسانای خوب محسوب می شود. سیم هایی که از مس ساخته می شوند در اصطلاح CCC می باشند ولی در صورتی که  کابل تلفن از مغزی آلومینیومی ساخته شده باشد و روکش آن از مس باشد به CCA شناخته می شود.

هر دو نوع سیم CCC و CCA  از کیفیت بالایی برخوردار می باشند اما  کابل هایی که بخش مرکزی آن ها از مس است کیفیت و ماندگاری و مقاومت بهتری خواهد داشت. سیم تلفن مسی از سیم تلفن آلومینیومی قیمت بالاتری دارد و کیفیت ماندگارتری را نشان می دهد. انواع کابل زوجی تلفن براساس سطح مقطع در بازار می توان خریداری نمود.

دیگر محصولات: پچ کورد شبکه

کاربرد کابل تلفن

کابل‌های تلفن در دسته‌بندی کابل‌های مخابراتی و ارتباطی جای می گیرند. زیرا به عنوان انتقال دهنده اطلاعات و سایر دیتاها کاربرد دارند. هر کابل تلفن می‌تواند جهت اهداف متفاوت ارتباطی استفاده شود. ارتباطاتی از راه دور مانند تجهیزات صوتی و تصویری، شبکه ‌های تلفنی و کامپیوتری را می توان نام برد. نسخه پیشرفته ‌تر کابل تلفن فیبرهای نوری می باشد که امروزه استفاده زیادی دارند. کابل تلفن به دلیل برقراری ارتباط در خطوط مخابراتی اهمیت زیادی دارد دو گروه هوایی و زمینی را در بر می گیرد.

 ساختار کابل تلفن

اغلب کابل ‌های تلفن در تعداد زوج تولید و ارائه می گردد. سیم‌ها رانژه اغلب به سیم تلفن تک زوج نیز معروف می باشند. این نوع سیم ها معمولا بیش از دو زوج دارند و برای ایجاد ارتباط میان گوشی ‌های تلفن و پریز تلفن استفاده می شوند.

انواع کابل زوجی تلفن براساس سطح مقطع

به ططور کلی کابل‌های مخابراتی را می ‌توان در دسته کابل ‌های مخابراتی دو زوج، کابل‌های مخابراتی چهار زوج، کابل‌های مخابراتی شش زوج، کابل‌های مخابراتی ده زوج، کابل های مخابراتی پانزده زوج، کابل‌های مخابراتی بیست زوج، کابل‌های مخابراتی بیست و پنج زوج، کابل‌های مخابراتی سی و دو زوج، کابل‌های مخابراتی پنجاه زوج و کابل‌های مخابراتی صد زوج قرار داد.

تفاوت کابل های مخابراتی هوایی و زمینی

کابل های مشکی همان کابل های فضای باز محسوب می شوند که ازاستحکام بیشتری برخوردار می باشند و به واسطه جنس روکششان در مقابل نور خورشید و باد و باران مقاومت بیشتری دارند .این کابل ها به دلیل انعطاف کمی که دارند در فاصله بین پست ها تا منازل افتادگی کمتری را در طول مسیر دارند این کابل ها در بازار کابل زمینی شناخته می شود.

در این میان کابل های طوسی جهت داخل ساختمان تولید می گردد این کابل ها انعصاف بیشتری در مسیر ها یا خمش های کنار دیوار دارند. اگر کابل های طوسی در معرض نور خورشید باشند دچار پوسیدگی خواهند شد. این کابل به کابل هوایی معروف می باشند.

ترتیب رنگ کابل تلفن:

رنگ‌های کابل تلفن یکی از عواملی که در ترتیب تابیده شدن کابل‌های مخابراتی تاثیر می گذارد.این موضوع نشان دهنده ترکیب نشدن برخی از آنها است. استفاده از رنگ ‌ها با توجه به استاندارد باعث شده تا در هنگام عیب یابی و یا استفاده از قابلیت‌های گوناگون مزایایی داشته باشد.

این رنگ‌ها در 5 دسته اصلی و 5 دسته فرعی تقسیم بندی می گردد. رنگ‌های اصلی به ترتیب در کنار رنگ‌های فرعی می تواند قرار گیرد و می ‌توان با این ترتیب چندین ردیف را ایجاد کرد.

به طور کلی رنگ ‌های اصلی که در کابل‌های مخابراتی استفاده می شوند شامل رنگ‌های سفید، قرمز، مشکی، زرد و بنفش می باشد و رنگ‌های فرعی نیز شامل رنگ‌های آبی، نارنجی، سبز، قهوه‌ای و طوسی می باشند. قابلیت ترکیب این رنگ‌ها به صورت مرتب وجود دارد و می‌ توان با ترکیب آن ها تا 25 زوج سیم را ایجاد کرد که به منظور ایجاد اتصال میان دستگاه سانترال و پست‌های مخابراتی از آن ها استفاده می شود.

طریقه ی تبدیل کابل های تلفن به سوکت

به طور کلی جهت اتصال این کابل به سوکت در کابل های تلفن ، پین‌های مورد نیاز در خارج از آن قرار داده شده اند. بنابراین سیم‌های مرتبط به یک دیگر اتصال داده می شود، با استفاده از آچار این پین‌ها نیز به داخل کابل فرو می ‌روند.توصیه می شود برای شروع مراحل زیر را دنبال کنید.

ابتدا سیم هایی که تابیده هستند را از یکدیگر جدا نمایید

سیم‌ها را وارد سوکت کنید

دو پین در بین کابل قرار دارند که مخصوص قسمت بوق است و به سانترال وصل می شود.

با استفاده از یک آچار پس از وارد شدن سیم‌ها پرس را اعمال کنید.

کابل‌های تلفن در تعداد زوج با رنگ های مختلفی تولید و ارائه می گردد. معمولاً سیم‌های رانژه به سیم تلفن تک زوج شناخته می شوند. این سیم ها شامل بیش از دو زوج می باشند که اغلب جهت ایجاد ارتباط میان گوشی‌های تلفن و پریز تلفن استفاده می شوند.بنابراین می ‌توان کابل‌های مخابراتی را در دسته کابل ‌های مخابراتی دو زوج، کابل ‌های مخابراتی چهار زوج، کابل‌های مخابراتی شش زوج و… تقسیم کرد. با توجه به اینکه انواع کابل زوجی تلفن براساس سطح مقطع مختلف است در زمان خرید می بایست به تعداد زوج آن ها توجه کرد، به دلیل تاثیر همشنوایی این موضوع اهمیت زیادی دارد.

تعویض کلید مینیاتوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − سیزده =